Aparat pentru mobilizare activă/pasivă Active-K

Aparatul pentru mobilizare activă/pasivă Active-K este un aparat pentru fizioterapie ce combină beneficiile terapiei CPM (Continuous Passive Motion Mișcare pasivă continuă), mobilizării post-operatorii și terapiei CAM (Controlate Active Motion- mișcare activă controlată), instruire neuromusculară pentru reducerea instabilității funcționale. Datorită tuturor acestor caracteristici, aparatul promovează reabilitarea, permițând atât mișcarea pasivă continuă, cât și mișcarea activă controlată a unui genunchi și a articulațiilor șoldului după terapia inițială. Aparatul de fizioterapie Active-K nu trebuie considerat un aparat de exerciții, ci un aparat de terapie pentru mobilizarea precoce, care oferă exerciții active pentru promovarea coordonării și păstrarea funcționalității puterii la un stadiu timpuriu.  Aparatul de Fizioterapie Active-K este un supliment important pentru tratamentul medical și de îngrijire terapeutică va fi utilizat în spitale, clinici, cabinete medicale generale dar și pentru servicii de închiriere.

Obiectivele terapiei:
Aparat pentru mobilizare activă/pasivă Active-K

Terapia CPM cu aparatul Active-K Este folosită în principal, pentru a preveni efectele ale imobilizării negative, pentru a le permite pacientilor sa-și redobândească mobilitatea articulatiilor fără durere și intr-un stadiu timpuriu a promova vindecarea si a obtine rezultat nu funcțională pozitiv.

Obiectivele de tratament sunt urmatoarele: îmbunătătirea metabolismului articulatiilor, prevenirea rigidității articulatiilor, promovarea regenerării și vindecării cartilajului si a ligamentelor afectate, resorbția mai rapida un hematomului / lichidului, circulație limfatică și sangvină îmbunătățită, profilaxia trombozei si a emboliei, reducerea decalajului dintre mișcarea pasiva și instruirea activă cu ajutorul unor aparate de exerciții în timpul reabilitării, îmbunătățirea coordonării / percepției senzoriale după o intervenție chirurgicală.

Indicații:

Aparatul pentru mobilizare activă/pasivă Active-K este indicat în tratamentul celor mai multe leziuni și boli la nivelul articulațiilor și articulațiilor șoldului, precum și în tratamentul postoperator după intervenția chirurgicală la nivelul articulației și articulației șoldului. Exemple distorsiunea și contuzia articulației – proceduri de artrotomie și artroscopie în combinație cu sinovectomie, artroliză sau alte intervenții intra-articulare mobilizarea articulațiilor la pacienții anesteziați – tratamentul chirurgical al fracturilor, pseudo-artrozei și osteotomiei – înlocuirea sau reconstrucția ligamentelor încrucișate – implanturi endoprotetice.

Contraindicatii:

NU se utilizeaza aparatul Active-K la pacientii cu: procese inflamatorii acute la nivelul articulatiilor, decat la ordinul unui medic, paralizie spastica, osteosinteza instabila.