Terapia Shockwave (ESWT), o noutate pe piata medicala, este folosita cu succes pentru tratarea durerilor de calcai, genunchi(inflamatiile tendonului rotulian si cvadricipital), sold, spate(puncte musculare dureroase la nivelul musculaturii paravertebrale), umar, durerile la nivelul tendonului achilean, necroza avasculara, intarzierile sau lipsa de consolidare osoasa, leziunile tegumentare cronice (ulcere varicoase).

Chattanooga a combinat tehnologia Storz Medical cu infrastructura aparatelor sale, lansand astfel poate cel mai performant aparat de socterapie la momentul actual. 

Shockwave sau „terapia durerii” este o tehnologie care utilizeaza undele de soc pentru a trata durerile cronice ale sistemului musculo-scheletal. Terapia, disponibila la FIZIOLIFE din 20 iulie 2019, are la baza generarea de energie inalta intr-un timp foarte scurt, cu o viteza care depaseste viteza sunetului.

Efectuarea acestei terapii nu necesita anestezie sau tratament medicamentos, dureaza intre 5 și 10 de minute, iar recuperarea este rapida, cu reluarea imediata a programului normal. Terapia cu unde de soc are o rata de succes de 80% in eliminarea durerii cronice si, mai mult decat atat, stimuleaza circulatia locala favorizand astfel refacerea tesuturilor inflamate, creste mobilitatea musculara si articulara.